Varför?

Man frågar sig varför så många kattbebisar dog för oss.

Jag har varit som många andra; expert på att hitta orsaker till sådant som sker. Teorier. Sedan två år tillbaka har jag lagt av med att ha teorier och förklaringar till oväntade händelser. I samband med min cancer och cellgifter 2017 var det mycket i mitt huvud som förändrades. Började se saker på ett annat sätt. Bland annat det här med att hitta förklaringar till grejer som det inte finns förklaringar till om man inte tar reda på fakta. Totalt meningslöst slöseri med tid och energi att spekulera.

Ta reda på fakta eller lägg av att spekulera.

Jag tror de flesta människor gillar att spekulera. Vissa tror sig veta fast de inte vet ett smack. Jag pratar inte just om den tragiska händelsen med mina kattungar utan över lag.

”Det måste bero på xxxx”. Bla bla bla. Så tröttsamt att lyssna på så jag blir irriterad. ”Jag tror att bla bla bla”. Plötsligt blir folk självutnämnda experter.

Min kattkull där fem av sex slutade leva.

Veterinären sa när hon tittat på Cloetta och de tre levande ungarna, att alla verkade må bra. Hon sa också att det finns många orsaker till att kattungar inte överlever mer än några dygn.
Svaga från födseln, har någon ärftlig sjukdom, har gomspalt som gör att ungen inte kan överleva för den kan inte dia, blir utstött av de andra i kullen eller av mamman.

Ingen anledning att spekulera. För att få fakta behöver man obducera kattungarna. Jag valde bort detta då jag anser för min egen del att oavsett vad jag fått för svar så skulle jag inte ha någon nytta av att veta. Om det nu skulle vara något ärftligt, hur glad blir jag att veta att de som lever kanske också kommer att dö i min hand? Eller så oroar jag mig i onödan och det gynnar inte någon levande unge eller mamma.

Det jag vet är att ingen av ungarna hade gomspalt.
Det kan finnas mer än en orsak till småttingarnas död. Jag menar de behöver inte ha dött av samma anledning. Av samma orsak.

Så de omkring mig som spekulerar: det är dags att sluta med det nu. Börja knyppla istället.

Over and out angående den saken.

6 reaktioner till “Varför?”

  1. Inte anklagande . Snarare bestämt sig för att det beror på att Cloetta är för ung att bli mamma. Ja det är hon kanske. Hon är 11 månader. Att det är orsaken till hennes mjölkstockning. Men varför överlevde då inte de två sista när jag stödmatade enligt veterinärens ordination?

   Gilla

 1. Jobbigt när man inte vet orsaken. Tänker bara nu som så att när hundar blir akut sjuka är det Blå Stjärnan omgående som gäller. Är medlem i djurambulansen, vi har 1,5 timmars bilväg till Gbg. Tycker att de skall ta in sjuka djur för observation och näringsdropp.

  Gilla

  1. Det förstår jag du behöver som har så långt till närmsta djursjukhus. Jag har knappt 30 minuter. Och är det dagtid har jag lyx för djurkliniken är i närheten av där jag bor.

   Jag pratade med två olika veterinärer. De sa att det ungarna behöver är stödmatning. De skrev ut exakta instruktioner. Det de kunde göra var ”bara” att ge näringsdropp och menade att det är stödmatning som gäller.

   Gilla

   1. Vi har några vetkliniker i närheten med bra utrustning, men när det gäller dygnet runt service är det Blå Stjärnan som gäller.
    Sedan får man välja en som man tycker är bra, vi har en kvinna hennes dotter som har en liten privatklinik. De är så lugna och tar tid, hade min rottishane där för kastrering.
    Och de har tagit bort tandsten av Alva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s