Prince Elvis the ragdoll

Ja, han heter Elvis. Prince Elvis. Lille ragdollkillen.
Underbara goseklumpen. Och ja, det är faktiskt rock ´n´roll på lillkillen emellanåt.

Han har blivit åtta veckor och väger 1063 gram.
Går på kattlådan sedan drygt två veckor tillbaka.

Jag placerade ju ut sju små kattlådor av pappkartonger överallt i hemmet. Allt för att undvika olyckor. Nja det hände några stycken i köket på stengolvet och kakelgolvet i badrummet men så är det ju.  Lätt att städa bort. 

Jag tog hem locken till lådorna med kopieringspapper från jobbet och kapade av dem på höjden lite. Tejpade fast plast undertill. Sen i med lite kattströ.
Den som användes mest var den fräscha modellen Kicks. 

Copy cat
Fast uttrycker copy cat är inte påhittat out of the blue liksom. Kattungar gör som mamma gör. Kopierar till tusen. Det är helt fantastiskt att studera för det är så tydligt.

När mamma tvättar framtassarna, ja då tittar Elvis och sen gör han exakt likadant.
När mamma klättrar upp i den jättehöga kattklös-pelaren, ja det är klart lillillen också ska göra det. Fast inte lika högt upp.
Där mamma är, vill Elvis vara.
Ligger mamma ihoprullad som en boll då ska Elvis också ligga likadant.

Sen finns det tillfällen när Elvis inte alls ska göra som mamma. Fara runt och klättra. Cloettas Uppfostran-jam. Jag hör skillnaden på Cloettas olika jam.  När hon säger till honom att han inte får göra det han gör. När hon blir orolig och jamar åt mig ”gör något Människa. Han får inte göra så”. Och när hon bara jamar efter godis eller mat. Det där vanliga jamet liksom.

Den tydligaste tillsägelsen jag själv fått se var här om dagen. Jag stod och duschade. Elvis satt på badrumsmattan på golvet precis utanför badkaret och gjorde nånting. Inget farligt eller så. Cloetta kom in och satte sig en meter ifrån, fällde bak öronen som betyder fara och sen jamade hon högt och tydligt jam flera gånger. Hon  var orolig i blicken, gick tveksamt närmare honom. Vattnet från duschen strilade ljudligt och stänkte nog lite.
Jag stod ju och duschade och var åskådare. Sen gick hon fram till sin lille son och bet honom i nackaskinnet som om hon tänkt lyfta upp honom. Men det gjorde hon inte. Hon jamade, bet honom och sen vände hon ryggen till och var sakta på väg ut ur badrummet. Då vände hon sig om, tittade på sonen och jamade ännu en gång. Då gick han ikapp henne ut ur badrummet.

Helt fantastisk upplevelse.

Göra som mamma
Mamma Cloetta går på en jättestor kattlåda med 12 cm hög kant. Då ska inte Elvis vara sämre. Kraaavlar sig över kanten, sätter sig och gör vad han ska. Krafsar över och kravlar sig över. Det är lite kämpigt men det funkar.  Nu har han ju vuxit på två veckor och har inga som helst problem. Nu vill han gärna ta den högre kanten eller den uppåtsluttande på sidorna. Ja, varför ta den enkla vägen? ”Den kan jag ju redan”.Den krångliga är mer spännande juuu.

Han äter fint på sin lilla tallrik. Royal Canin Mother & Baby paté. Mamma äter annan spännande mat på en stor tallrik. Då ska även Elvis göra det. Det slutar ofta med att mamma Cloetta äter från Elvis lilla tallrik och Elvis smaskar i sig mammas mat från en jättestor tallrik.

Han får även kattungevälling märket KMR. Pulver som blandas med vatten och värms till kroppstemperatur. Den som oftast slickar den i sig är Cloetta. Så det är lite hit och dit med det mesta. Han vill dia sin mamma då och då så han får ändå i sig det bästa.

Jag har lite filmklipp som jag försökt överföra till minblogg och min youtube-kanal men får det inte att funka.

På Charlies öppna och egna instagramkonto lägger jag ut massor med filmer och bilder för den som vill koppla av till supergosiga bilder och filmklipp.
jag_charlie_napoleon

Jag har massor att berätta om kattlivet här hemma. Har bara inte haft den tiden jag tänkt avsätta att blogga om det.

Det kommer mera 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s