Hoppas på sex

Hoppas på sex.
Sex kattungar alltså. Vad trodde du? Fniss

Cloetta är inne på graviditetsdag 48 idag.

Katthonor har ju sex tuttat och så är det bra om det inte blir fler kattungar än antalet tuttar. För vet du att varje kattunge väljer sin tutte och håller sig till den under di-tiden. Fast jag vet att blir det fler ungar så delar de tutte.

Dag 48
Enligt uträkning ska Cloetta vara på dag 48 idag den 28 januari.
Nu kan man känna kattungarna men svårt att räkna dem. Däremot kan veterinären via ultraljud räkna antalet ungar i magen.

Jag har hittat en riktigt bra sida som beskriver hela kattens förlossningsförlopp vecka för vecka.  Lägger länken längst ner i detta inlägg.

Enligt den ska Cloetta börja tvätta sig oftare. Check på den.
Vilja äta mer och mer. Check där också. Hon vill ha mat heeeela tiden.
Letar boplats för henne och ungarna. Check. Jo tack. Hon letar.

Mat under senare delen av graviditeten
Både Charlie och Cloetta får torrfoder för kattungar eftersom de inte är 1 år ännu. Efter 1 år ska de börja äta torrfoder för vuxna.
Cloetta som är gravid behöver extra näring och sån´t så jag fick tips av Charlies uppfödare att ge torrfodret Pro Plan´s Mother and Child till Cloetta. Köpte en säck på 10 kg. Charlie tycker den är smarrig och då får han också käka den. Hur ska man annars göra när man har flera katter?

Dessutom får de Applaws torrfoder för kattungar.

Mjukmaten är ofta Mjau Kattunge i portionspåsar.  Annars har jag massor med Mjau på burk men de vill verkligen inte äta den.

Leta boplats
Hon har börjat leta boplats så smått. Här är det bra att hjälpa henne lite genom att placera ut lite bolådor i skymda skrymslen i hemmet. För inte vill jag att hon ska bestämma sig för att min smutstvättpåse är en mysig plats att föda i.

Jag har tre dubbelgarderober i sovrummet. Idag verkar hon känna efter längst in bakom långa klänningar som hänger ner som gardiner, bakom en rad pärmar och tidskriftssamlare som jag ställt där tillfälligt. Jag slängde in lite mjuka kläder och en fleecefilt som hon kan bädda med.

I min jeansgarderob kan jag tänka mig kan vara ett alternativ också. Bakom travarna med jeans finns ett trångt, mörkt utrymme längst in.
Eller under vasken i badrummet. Jag har en stor, bred vask med underskåp som är monterad på väggen. Där under finns ett lagom mysigt utrymme.  Där har jag ställt en lagom trång pappkartong med lite mjukt tyg i.

Återstår att se vilken plats hon väljer. Får försöka styra henne lite så hon inte tycker att min säng är den absolut bästa platsen. Hjäälp. Därför har jag nyss börjat placera ut kartonger. Inte i sängen utan lite här och där.

Varför kartonger?
Vissa kattägare bygger och snickrar tjusiga lådor och målar och dekorerar. Helt okej men bryr sig kattmamman om det? Läste någonstans att de föredrar kartonger.

Man behöver inte vara gravid kattmamma för att gilla pappkartonger. Nästan alla katter jag och dottern haft har älskat att knö ner sig i en trång kartong. Därför har jag valt att använda just kartong. Exempelvis en lagom flyttlåda.  Har massor i källaren fast det räcker med en. Det viktiga är att aldrig använda så kallade bananlådor. De är preparerade med något medel som är giftigt för katter. Så ingen bananlåda!

Nu är det cirka 14 – 20 dagar kvar.

Förresten: Charlie hoppas på sex. Han har varit pilsk i två dagar men Cloetta släpper inte till av förklarliga skäl. Och Charlie är en fin kille och respekterar ett ”nej”.

Kattens dräktighet vecka för vecka:
https://vimeddjur.se/kattens-draktighet-vecka-for-vecka/

3 reaktioner till “Hoppas på sex”

 1. Spännande med små kattungar!
  Jag törs bara ge torrfoder som komplement eftersom min förra katt, Liam, fick diabetes. Veterinären rekommenderade inte alls torrfoder till katter eftersom det är så långt ifrån deras artegna kost och innekatter rör på sig mindre än utekatter. Lillkatten här för lite torrfoder i hans aktivitetsplatta men annars gäller blötmat. Som tips kan jag säga att jag aldrig haft en katt som gillat Mjau på burk. Katterna gillar små lyxiga dyra portionspåsar med kattmat.
  Ser fram emot bilder av små lurviga ragdolls 🙂

  Gilla

  1. Jättespännande! Bilder kommer. Jag lovar 🙂

   Tråkigt att din katt fick diabetes.

   Man hör och läser så många råd och avråd om allt möjligt när det gäller mat till katter. Bara blötmat vet i 17. Katter vill ju helst jaga och äta småfåglar och möss. Nånting att sätta tänderna i . Fast det tänker jag inte ge dem.

   Mina katter får blandad mat. Alltid torrfoder framme. 2 sorters torrfoder. Charlie älskar torrfoder . Inte så glad för blötmat. Cloetta är tvärtom nu när hon är gravid. Så det är rätt många skålar och tallrikar på golvet 🙂
   Jag ger dem även torrfoder uppblött i vatten så det blir en grötkonsistens. Det funkar också . Annars har jag rekommenderats att bara ge blötmat som godis . Fast till syvende och sist är det katterna som bestämmer. Äter de inte så matstrejkar de tills finmaten åker fram ur sina portionspåsar Hahaha.
   Vad gör man inte för de små trollen? 😻

   Och ja! Dyr portionsmat är favvo här också. Och fy farao för Mjau burkmat. Fast det funkar ibland när jag strör över lite öljästpulver (den som heter b-jäst från hälsokostbutiken ).

   Gilla

   1. Bjäst älskar jag för egen del 😊
    Men katter är roliga och envisa. Mat dom inte gillar äter dom helt enkelt inte oavsett hur man försöker lirka 😄
    Man kan aldrig ledsna på katter, det händer alltid något. Satar oxå på titeln ”crazy cat lady”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s